#1 2012-11-30 05:11:51

kowalt

User

Punktów :   

Kowi na łące

Razem z Zoruą przybywam na łąkę.
Nie mam określonego celu gdyż nie wiadomo jakie Pokemony można tu spotkać. Więc zakładać że chcę zdobyć danego Pokemona byłoby dość głupim założeniem. Przecież nie odrzucę każdego spotkanego stworka tylko dlatego bo nie spotkałem upragnionego Zoroarka na przykład. - myślę
przed wejściem na łąkę.
- No mój mały. Wskakuj mi na ramię. Stamtąd będziesz miał lepszy widok na łąkę. W razie czego uprzedź mnie o niebezpieczeństwie. Tylko uważaj na Pokeptaki. Mogą chcieć cię zaatakować z zazdrości o mnie. No dobra. Chodźmy. - mówię do swojego Ilusiona. Gdy mroczny stworek znajdzie sie na moim ramieniu wchodzę do lasu.

#2 2012-12-01 11:12:12

Emi

Mistrz Gry

:45035988
Punktów :   

Re: Kowi na łące

Twój pokemon wesoło wskoczył ci na ramię i bacznie obserwował łąkę. Szliście tak kilka godzin, łąka zdawała się nie mieć końca. Kiedy już byłeś zmęczony wędrówką usłyszałeś bzyczenie a następnie pomrukiwanie pokemona który mówił: Sewaddle, Sewa, Sewaddle. Pokemon szybko wskoczył ci na głowę i zrzucił Zorue z twojego ramienia.

#3 2012-12-01 05:12:29

kowalt

User

Punktów :   

Natychmiast podnoszę Zaruę i sprawdzam czy nic mu się nie stało.

- Nie bój się mój mały. Wszystko w porządku. Mówiłem że ktoś będzie chciał Cię zrzucić. Nic Ci nie jest? - pytam Ilusiona  a po jego odpowiedzi zwracam się do robaka.

- Ej ty. Maluchu. Musisz uważać. Tak w ogóle to co to miało być? Nieładnie tak zrzucać innych. Mogła mu się stać krzywda! - mówię odkładając robaka na Ziemię.

- Nie boisz się mnie tak w ogóle? - pytam zdziwiony. W końcu jestem od niego sporo większy. Musi być bardzo mądry skoro tak zrobił.

#4 2012-12-02 04:12:46

Antony Dan Stark

Head Admin

Punktów :   -1 

Pokemon oburzył się na ciebie i Zaatakował cię Bug Bite. Chyba cię nie polubił

#5 2012-12-02 04:12:56

kowalt

User

Punktów :   

- Hej! Zgłupiałeś? Wpierw na mnie wskakujesz a teraz atakujesz? - mówię zdziwiony zachowaniem stworka.
Nie dobrze. Posiada robacze ataki. Więc będzie ranił mojego Ilusiona podwójnie. Muszę być bardzo ostrożny. - myślę widząc jakiego ruchu użył.

- Ilusion. Pokażmy mu gdzie raki zimują. Musisz tylko bardzo uważać. Na początek trzymaj go na dystans. Używaj raz za razem Leer. Gdy będzie chciał Cię zaatakować jakkolwiek to zakop się przy pomocy Diga! Przekop się pod nim i wyskocz zza niego odpychając go Scratchem! - wołam mojej Zorurze.

#6 2012-12-02 04:12:37

Antony Dan Stark

Head Admin

Niezła strategia Sewaddle został  osłabiony potem trafiony Scratch. Potem otrzonsnoł się i odpowiedział słabym ale skutecznym Struggle Bug.

http://sprites.pokecheck.org/i/540.gif
70%
Obrona zmiejszona o 7 (przez Lerr)

http://sprites.pokecheck.org/i/570.gif
80%

#7 2012-12-02 05:12:34

kowalt

User

Punktów :   

Leer zmniejsza Defa ;)

- Ilusion! Bardzo dobrze! Spisałeś się wyśmienicie.  Skacz koło niego i atakuj ciągle Scratchami. Nie daj mu chwili wytchnienia. Gdy jednak będzie chciał Cię skontrować to odskocz w prawy bok i zakop się ponownie. Tym razem wykop się dokładnie pod nim zadając mu obrażenia od Diga! - wołam swojemu Pokemonowi ciekawy co teraz się stanie.

#8 2012-12-02 06:12:26

Antony Dan Stark

Head Admin

Sewaddle nie dał się tak łatwo trafić dostał 4 góra 5razy Scrachtem. Gdy Twój pokemon się zakopał Sewaddle użył String Shot i wskoczył na drzewo które stało obok. Dzięki temu Zorua nie doskoczył do niego. Mały rodaczek odpowiedział potem Tackle oraz Bug Bite. I zakończył swoje kombinacje Strugle Bug.

40%

40%

#9 2012-12-02 06:12:29

kowalt

User

Punktów :   

Zwinny. Przyda mi się. Muszę uważać na tą jego sieć. - Myślę patrząc na kombinacje które wykonuje robak.

- Jesteś bardzo dobry. Było by mi bardzo miło gdybyś po tej walce zechciał ze mną wyruszyć w podróż. Gratuluję siły i zręczności. - mówię Sewwadle.

- Świetnie Ilusion. Okazał się dość szybki. To dobrze. Jego gatunek jest zazwyczaj wolny. W końcu ma gąsienice zamiast nóg. Ale jeśli uda nam się go zdobyć to będzie bardzo dobrze. Postaraj się więc proszę. Wskocz w trawę i przemień się iluzorycznie  w przeciwnika. Dzieki temu będziesz w trawie niewidoczny. Okrąż go i wskocz na niego. W ten sposób już CI nie ucieknie. Będziesz mógł go wtedy zadrapać do końca tej walki! -wołam stworkowi licząc na to że sztuczka się uda.

#10 2012-12-02 07:12:12

Antony Dan Stark

Head Admin

Zorua przemienia się w Sewaddla. Gdy twój pokemon wyskakuje z trawy mały sewaddle atakuje Razor Leaf co uszkodziło twojego Zorue. Potem gdy twój zorua znów prubował oberwał Suggle Bug. Za trzecim razem mu się udało i powalił robaczka.

0%

12%

#11 2012-12-02 07:12:16

kowalt

User

Punktów :   

- Świetnie Ilusion. Spisałeś się. A on był bardzo silny. Poza tamtymi trzema atakami które nam pokazał wcześniej teraz użył też Razor Leafa. Mieliśmy sporo szczęścia gdyż przeciwnik był dużo silniejszy od nas. Gratuluję Ci. Należy Ci się odpoczynek! - mówię biorąc stworka ponownie na ramię.

- A teraz ty maluchu. Najpierw zabiorę Cię do centrum. By to zrobić muszę wpierw cię złapać. Przebacz mi więc tą próbę. A potem z tobą pogadam o tym czy chcesz ze mną iść. - mówię rzucając PokeBallem w leżącego robaczka.

#12 2012-12-03 06:12:31

Antony Dan Stark

Head Admin

Już prawie twój ball dolesiał gdy nagle pajęcza sieć odrzuciła go w twoją stronę to Levany. Najwyraźniej mataka sewaddla. Powiedziała że narazie nie jesteś godzien złapać jego syna i musisz wykonać dla niej zadanie

#13 2012-12-03 11:12:51

kowalt

User

Punktów :   

- Dobrze więc. Skoro takie jest twoje życzenie. Jeśli podołam twemu zadaniu to przyjdę. Więc powied zmi co mam zrobić. - odpowiadam Pokemonowi.

Zapewne będę musiał odwiedzić PC. Zorua jest zmęczony po walce. Ale może uda się zrobić te całe zadanie bez walki.

#14 2012-12-03 01:12:38

Antony Dan Stark

Head Admin

Musisz mi przynieść Maskę Yamaska. Dzięki niej mój przyjaciel będzie mógł żyć. Niedaleko z tąd na wschów mieszka rozrabiaka Yamask który wszystko kradnie, lecz bez swojej maski nie ma mocy, musisz mi przynieść tą maskę. Mój mały Koleżka patrat bez jej mocy nie przeżyje. Ostrzegam bez walki się nie obejdzie.

#15 2012-12-03 01:12:21

kowalt

User

Punktów :   

Hmm. Yamask jest duchem. A Zorua jest mroczny. Pokemony mroczne mają przewagę typową nad duchami. Ciekawe. Więc walka będzie łatwa. Muszę się spieszyć. Na pewno ten Partat niedługo zejdzie z tego świata. - myślę po wysłuchaniu słów Roślinno robaczego stworka.

- Dobrze. Idź do swojego przyjaciela. A ja pójdę na wschód odnaleźć Yamaska. Lrcz wpierw chciałbym wyleczyć Ilusiona. Wiesz może czy nie daleko jest jakiś stworek który mógłby to zrobić? - pytam Leavanny

#16 2012-12-03 01:12:24

Antony Dan Stark

Head Admin

Dochodzisz na miejsce ku twojemu zdziwieniu Yamaska tam nie było był tam tylko Dwebble Który miał na skorupce maskę wcześniej wymienionego pokemona

#17 2012-12-03 04:12:46

kowalt

User

Punktów :   

Kolejny robak? Moje pieprzone szczęście! Drugi dzikus jaki spotykam i kolejny który ma przewagę typową nad Ilusionem. Nosz kurde mać! - myślę patrząc na zaistniałą sytuację.

- Witaj. Nazywam się Kowalt. A to Ilusion. Mam do Ciebie sprawę. Maska którą masz na sobie jest potrzebna by wyleczyć śmiertelnie chorego Pokemona. Czy mógłbyś ją nam dać byśmy mogli go uratować? - pytam Dwebble

Ostatnio edytowany przez kowalt (2012-12-03 04:12:20)

#18 2012-12-03 04:12:00

Antony Dan Stark

Head Admin

nie! Mi też jest potrzebna. Walcz o nią

#19 2012-12-03 04:12:02

kowalt

User

Punktów :   

-Grr! Do czego jest Ci potrzebna? Uważasz że jest coś ważniejszego niż życie innego Pokemona? Kogoś kto może mógłby być twoim przyjacielem? - pytam Dwebble wyraźnie wkurzony jego zachowaniem.

#20 2012-12-03 04:12:01

Antony Dan Stark

Head Admin

Dwebble powiedział że tak że jego siła i obrona jest ważniejsza i Ta maska daje mu tą moc

#21 2012-12-04 06:12:31

kowalt

User

Punktów :   

- Uważasz że twoje umiejętności są ważniejsze od czyjegoś życia? Jesteś paskudnym i złym Pokemonem. Dobrze więc! Zabiorę Ci ją siłą! - mówię wkurzony.

-Zorua! To nie pójdzie mu płazem! Jest paskudnym Pokemonem bez skrupułów. Nie szczędź mu litości. Damy mu nauczkę! Podobnie jak wcześniej zacznij Leerami. Osłab jego obronę jakieś pięć razy. W razie gdyby chciał Cię zaatakować to zakop się Digiem i nie wychodź dopóki nie dam Ci sygnału. wołam do Ilusiona.

#22 2012-12-05 05:12:34

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Pokemon zrozumiał twoje słowa zezłościł się i powiedział:
- Dwe, Dwebble, Dwebble Co miało znaczyć:
- Żaden tój pokemon nie jest silniejszy ode mnie, jeśli chcesz zmarnuję mój cenny czas na walkę z tobą - Powiedział lekceważąco pokemon. Za to twój Zorua ciągle atakował pokemona Leerami a dziki Dwebble nic sobie z tego nie robił. W końcu przyszła ta chwila Zorua już zmęczony bezczynnym czekaniem ciągle atakował a Dweebble chyba tylko czekał na tą jedyną okazję zbierając siły w końcu zaatakował potężnym Furry Cutter Zorua ani nie zdążył go drasnąć.

Zorua
60%

Dwebble
100%
http://sprites.pokecheck.org/i/557.gif
Obrona obniżona o 20%

#23 2012-12-05 06:12:35

kowalt

User

Punktów :   

Jak to możliwe by pojedynczy Fury Cutter był aż tak potężny? Nie jest dobrze. Jest robako-kamienny. Muszę wziąć się w garść. DO tego jak to możliwe że Ilusion zmęczył się czekaniem. Hmm. Jakie mam ataki? Scratch i Dig. Ten pierwszy zada połowę obrażeń. A ten drugi zwykłe obrażenia. Hmm. Jego kolejny Furry Cutter będzie dwa razy silniejszy. Czyli zada 80% obrażeń Zoruy. To będzie koniec walki. Nie mam szans. Fury Cutter jest najsłabszym robaczym atakiem gdy atakuje za pierwszym razem. A to znaczy że... byle jaki jego celny atak i Zorua padnie. Dotego jego szybkość. Nie ma nóg tylko takie czółki a mimo to Zorua nie zdążył zakopać się. Muszę się wycofać. - myślę widząc zaistniałą sytuację.

- Ilusion. To nie nasz poziom. Musimy się wycofać. Wracaj do Poke Balla. Nie chcę byś niepotrzebnie cierpiał. - mówię wycofując Ilusiona. Następnie uciekam z miejsca z którego przyszedłem. Nie ma sensu myśleć w tej sytuacji o honorze. Bezpieczeństwo Ilusiona jest teraz najważniejsze.

#24 2012-12-05 06:12:42

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Chodziło mi w przenośni, znudzony był ale, nie zmęczył się dosłownie.
- Dwe, Dwe, Dwebble! Co miało znaczyć: Zaczekaj, jeszcze Cię dopadnę, poczekaj tylko - Powiedział wściekły pokemon następnie związał Cię przy użyciu Stright Shot i wolnym krokiem zbliżał się do Ciebie miał plan zrobić coś niedobrego, musisz coś szybko wymyślić.

#25 2012-12-05 06:12:29

kowalt

User

Punktów :   

Znudzony czekaniem w takim razie ;)
- Jesteś obrzydliwy. Twoja siła jest dla Ciebie ważniejsza niż cudze życie. Tylko zły Pokemon może tak myśleć! Kiedyś spotka Cię kara. Może nie z mojej ręki ale na pewno będzie to sroga kara za twoje podstępki. Wpierw musiałeś zabić jakiegoś Yamaska by zdobyć tą maskę. A teraz nie pzowolisz jej wykorzystać do uratowania innego stworka! - wołam do Dwebbla.

Nie ma sensu wypuszczać Ilusiona. Jeśli wcześniej bym o tym wiedział wtedy kazałbym mu się przemienić w Yamaska bez maski. W ten sposób przeciwnik może by się nas wystraszył. A teraz... Jeśli wypuszczę Ilusiona to zostanie poważnie zraniony. A do tego nie mogę dopuścić. To mój kumpel. A kumpli się nie wykorzystuje do obrony! Sam muszę mu strącić tą maskę! - myślę i szukam jakiegoś patyka lub kamienia którego mógłbym użyć do obrony. Jeśli dam radę to staram się rozerwać sieć.

#26 2012-12-06 05:12:52

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Pokemon nadal wolnym krokiem zbliżał się do ciebie a ty próbowałeś rozerwać sieć gdy już Dwebble dotarł rzekł do ciebie ludzkim głosem:
- Zabraliście moją maskę, teraz ty zostaniesz ukarany za to wszystko!
Ty dalej starałeś się rozerwać nić Dweeble, pokemon zdawał Ci się być wściekły i nie miałeś błędnego przypuszczenia, stanął wziął głęboki oddech i szykował się do użycia Rock Blast na tobie. Gdy już był w pełni gotów do użycia ataku udało Ci się przerwać nić i bezpiecznie wyjść z potrzasku.

#27 2012-12-06 09:12:58

kowalt

User

Punktów :   

Zabrałem? Kiedy? Nie zauważyłem.
On chce mnie zabić? Pogrzebać żywcem? Naprawdę jest okropny! Prędzej czy później będę musiał go powstrzymać. Najlepiej na stałe. Ale nie teraz. Wpierw muszę urosnąć w siłę - myślę i rzucam się do dalszej uceczki modląc się by stworek nie wykorzystał swojej szybkości jaką pokazał w trakcie walki.

#28 2012-12-06 10:12:00

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Dwebble zabrał, ty zapłacisz za to :)
Bez obaw, nie dam Ci się zabić.
Pokemon zaczął cię gonić, ciągle próbował związać Cię swoją pajęczą nicią tylko że nie trafiał, próbował też uderzać Rock Blastem. Musisz coś szybko wymyślić bo inaczej żądny zemsty stworek posunie się do ostateczności.

#29 2012-12-07 09:12:43

kowalt

User

Punktów :   

Nie boję się. Z resztą dawno się nie zdarzyła śmierć w PBFach. Ostatnia jaką pamiętam była zrobiona dla jaj przez MG. Zapis był tak koszmarny że MG postanowił zakończyć historię w pierwszy poście zabijając postać. Ta gra została orzeczoną najkrótszą grą PBFową na PoseScenie ;)

Wypuszczam Ilusona z jego kulki.
-Słuchaj. Musisz udać się i znaleźć tamtego Leavanniego. Srpowadź go tutaj. We dwóch na pewno pokonanie tego Dwebbla. Ja postaram się go zatrzymać! Ruszaj mój mały przyjacielu. Nie martw sie. Poradzę sobie jakoś! - mówię do mojego Zoruy (mam problem z odmianą. Powinno być mojej Zoruy ale jednak to chłopak)

Następnie biorę jeden pusty Poke Ball.
- Hej głupi Pokemonie. Jesteś zły. A ja nie lubię złych gości. Poświęcę trochę swoich rzeczy ale nie puszczę Ci płazem twojej chytrości. Dla mnie jesteś uosobieniem tego czego chce się pozbyć z tego świata. A ty będziesz ku temu pierwszym krokiem. - mówię i rzucam w Dwebbla Poke Ballem. Wiem że Pokemon się nie złapie. Ale Poke Ball na chwilę go zatrzyma. A to da czas Ilusionowi na ucieczkę. To powinno też zatrzymać jego atak. Niestety kulka pójdzie na straty.
[b]

#30 2012-12-07 12:12:20

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Rzuciłeś pokeball prosto w pokemona, on zaśmiał się i odbił pokeball, który wylądował w krzakach gdy to zrobił powiedział do Ciebie:
-Dwe, Dwe, Dwebble! Co miało oznaczać:  Najpierw załatwię twojego pokemona a potem Ciebie! - Krzyknął i rzucił się na
uciekającego Zorue, oba pokemony zaczęły się bić.

#31 2012-12-08 10:12:47

kowalt

User

Punktów :   

- Ilusion! Jego siła pochodzi z jego maski! Mamy więc jedną szansę. Musimy mu ją zabrać. Wtedy straci swoją szybkość i siłę. Przytrzymaj go! - wołam do mojego Zoruy. Następnie szukam jakiegoś patyka którym mógłbym ściągnąć maskę Dwebblowi i staram się to uczynić.

#32 2012-12-08 10:12:08

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Dwebble zwinnie unikał ataków Zoruy gdy ten próbował w ten sposób ściągnąć mu maskę, próbował, próbował i próbował. Dość dużo czasu mu to zajęło jednak ani Dwebble ani Ilusion sobie nie odpuszczali, oba pokemony powoli zaczęły opadać z sił. W końcu oba padły.

#33 2012-12-08 10:12:18

kowalt

User

Punktów :   

Hmm. Co się stało? Nie wiem. - myślę i idę po Poke Balla którego odbił Dwebble. W końcu się nie otworzył tylko Pokemon go odbił. Powinien więc być sprawny. Następnie podchodzę do Kamiennego Robaka i ściągam mu maskę.

- Ilusion. Dziękuje Ci. Świetnie się spisałeś. Nie wiem jak to zrobiłeś ale jestem z Ciebie bardzo dumny. Naprawdę jesteś wielki! - mówię chowając go do Poke Balla. Następnie patrzę na Dwebble.

Nie mogę go tu zostawić. Jest zły ale nie należy mus ię śmierć ani nic. Zabiorę go potem do Centrum. Ale najpierw muszę zanieść maskę Lavannemu by mogła pomóc swojemu przyjacielowi. - myślę i biegnę do Leavannego z maską zabraną Dwebblowi.

#34 2012-12-08 10:12:19

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Ku twojemu zdziwieniu, po drodze do pokemon center zobaczyłeś ogromne stado Joltików i kilka Garvantul które stały na jego czele, jeden z pokemonów powiedział do Ciebie:
- Gar, Gar, Garvantula! Co miało oznaczać: Nie przepuścimy Cię dalej jeśli mnie nie pokonasz!

#35 2012-12-08 02:12:36

kowalt

User

Punktów :   

- Słuchaj. Mój Pokemon jest ranny. Do tego jest jeszcze inny bardzo chory któwy może umrzeć. Nie mam jak stoczyć z tobą pojedynku. Mam w Poke Ballu Zaruę który opadł z sił. Na rękach mam Dwebbla którego chce wyleczyć. Mam też coś co muszę dać pewnemu Pokemonowi by wyzdrowiał. Nie mam czasu. - mówię do pająków wściekły ża cały czas mi ktoś przeszkadza. Sam kieruję się do miejsca gdzie spotkałem Leavannego.

#36 2012-12-08 02:12:26

Antony Dan Stark

Head Admin

Garvantule cię przepuszczają. Levany siędzi z twoim pokeballem w ręku

#37 2012-12-08 03:12:54

kowalt

User

Punktów :   

- Dziekuje wam bardzo. Obiecuje że kiedyś sie wam odwdzięcze. - wołam do Galvantul.

- Witaj. Oto maska którą obiecałem CI przynieść. Miał ją ten Dwebble - mówię wręczając maskę Roślinnemu Pokemonowi.
- Chodźmy uleczyć nią twojego przyjaciela. Być może trzeba będzie go zabrać jeszcze do Centrum Pokemon. - kończę zdanie.

#38 2012-12-08 03:12:34

Antony Dan Stark

Head Admin

Gdy dochodzicie LEvany Leczy Patrata. A ty dostajesz poke ball z sewaddlem.

#39 2012-12-10 07:12:55

kowalt

User

Punktów :   

- Dzięki. Jesteś pewna że chcesz by twój syn poszedł ze mną? - pytam Leavanny skanując małego Sewwadle. Później rzucam ponownie Poke Ballem w Dwebble.

#40 2012-12-10 08:12:22

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Leavanny powiedziała że pozwoli Ci złapać pokemona.
Oto skan Sewwadle:
http://sprites.pokecheck.org/i/540.gifhttp://sprites.pokecheck.org/b/540.gif
Sewwadle---> Swadloon---> Leavanny
Charakter: Pokemon ten jest przyjaźnie nastawiony do wszystkich lubi być w centrum uwagi dlatego bardzo lubi się popisywać.
Specjalne Info: Pokemon bezgranicznie ufa swojemu trenerowi, zawsze wykonuje jego polecenia.
Ataki: Tackle, String Shot, Bug Bitte, Struggle Bug, Razor Leaf
Zdolności:
Swarm - Kiedy HP spada poniżej 1/3, ataki robacze zadają do 1,5 raza większe obrażenia.         
Overcoat - Pokemon nie otrzymuje żadnych obrażeń od efektów pogodowych.
http://img18.imageshack.us/img18/5776/malern8.gif
http://www.pokemony.com/obrazki/typy/robak.gifhttp://www.pokemony.com/obrazki/typy/trawa.gif

Dwebble złapany. Oto skan:
http://sprites.pokecheck.org/i/557.gifhttp://sprites.pokecheck.org/b/557.gif
Dwebble --> Crustle
Charakter: Pokemon ten jest wredny i nieposłuszny. Nawet gdy trener bardzo na nim polega ten robi wszystko aby mu dokuczyć.
Specjalne info: Istnieje 50% szans iż pokemon nie posłucha się trener. A to dlatego że pokemon robi wszystko aby mu dokuczyć. Istnieje 20% szans iż to zmieni się wraz z ewolucją pokemona.
Ataki: Fury Cutter, String Shot, Withdraw, Rock Blast
Zdolności:
Sturdy- Ataki pokonujące jednym ciosem nie działają na niego.
Shell Armor- Blokuje ciosy krytyczne przeciwnika.
http://img18.imageshack.us/img18/5776/malern8.gif
http://www.pokemony.com/obrazki/typy/robak.gifhttp://www.pokemony.com/obrazki/typy/kamien.gif

#41 2012-12-10 08:12:47

kowalt

User

Punktów :   

Sewaddle używał w trakcie walki ze mną: Bug Bitte, Struggle Bug i Razor Leaf. Czyżby zapomniał tych ataków po złapaniu go? Podobnie Dwebble który użył Rock Blast ;)

#42 2012-12-11 01:12:55

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Nie zauważyłam, zaraz poprawię.

#43 2012-12-11 02:12:46

kowalt

User

Punktów :   

- Stój! Jesteś jeszcze ranny. Jak nie chcesz ze mną iść to Cię wypuszczę. Tylko pozwól mi zabrać Cię do centrum! - wołam za stworkiem. W razie jakby mnie nie posłuchał wypuszczam Sewaddle który powinien odpocząć od czasu poprzeniej walki.

- Witaj. Jestem twoim trenerem. Miło mi mieć Cię w drużynie. Mam prośbę. Postaraj się związać tego uciekającego Dwebbla. Użyj do tego String Shota. Nie chętnie się z nim pożegnam. Poza tym jest złym Pokemonem. Nie chcę by był wolny i sprawiał problemy. - mówię swojemu nowemu towarzyszowi.

#44 2012-12-11 02:12:37

Antony Dan Stark

Head Admin

Pokemon spojżał na ciebie i zgodził sie zostać

#45 2012-12-11 02:12:17

kowalt

User

Punktów :   

- No dobrze. Może i mnie nie lubisz. Okej. Więc znajdę Ci innego trenera. Na pewno zajmie się tobą. Więc bądź łaskaw wrócić do Poke Balla. Nie martw się. Długo się ze mną nie będziesz męczył - mówię podsuwając mu kulkę pod nos. Jak uda mi się go złapać to wędruje dalej do PC.

#46 2012-12-11 02:12:05

Emi

Mistrz Gry

Punktów :   

Pokemon mocno uderzył pokeball który mu podstawiłeś, powiedział do Ciebie:
- Dwebble, Dwebble, Dwe! Co miało oznaczać: Nie wejdę, nie chcę, nie chcę też mieć innego trenera, jestem szczęśliwy jako wolny pokemon a skoro ty mnie złapałeś, nie posłucham Cię.

#47 2012-12-11 02:12:43

kowalt

User

Punktów :   

- A ja nie mogę Cię puścić! Jesteś zły! Skąd mam wiedzieć czy nie zdobędziesz kolejnej maski i nie zaczniesz rozrabiać? Nie mogę Cię puścić wolno! - odpowiadam zmiennemu Pokemonowi bojąc się że kamienny robak zacznie coś kombinować.

Szybko odzyskał siły. Przed chwilą nie miał siły wstać. A teraz znów jest gotów walczyć. Ciekawe czy Ilusion też odzyskał siły w takim razie. - zastanawiam się.

#48 2012-12-11 02:12:07

Antony Dan Stark

Head Admin

Sewaddle chciał cię ucieszyć nie tylko związał dwebbla ale też zaatakował go Suggle Bug co go powaliło

#49 2012-12-11 02:12:45

kowalt

User

Punktów :   

- Wiem że jesteś zły. A ty wiedz że i ja nie jestem zbyt dobrą osobą! A zwłaszcza dla takich małych zamendziałych robaków jak ty! Dobrze więc. Ilusion nie zdążył wypocząć. Zakładam że ty też nie odzyskałeś pełni sił. Nie masz też tej twojej przeklętej maski. Nie radzę Ci znowu ze mną zadzierać! Wróć więc do tej przeklętej kulki i czekaj grzecznie aż wymyślę co z tobą zrobić! - mówię stworkowi.

- Sewadle. Bądź gotów. Nie wiadomo co ten złośliwiec szykuje. W razie czego postaraj się go związać String Shotem. TO pozwoli mi wrócić go do Poke Balla. Ale poczekajmy na to co zrobi! - uprzedzam swojego robaka.

#50 2012-12-11 02:12:47

Antony Dan Stark

Head Admin

Dweble się ocknoł odbił kulę okazało się że zna Protect. Ale zaraz po tym Sewaddle zaatakował super skutecznym Razor Leaf pokemon leżał. Ty znów żuciłeś poke kulę tym razem się udało

#51 2012-12-11 02:12:47

kowalt

User

Punktów :   

- Nie musiałę go atakować. Nie chciałem go krzywdzić więcej. Mam prośbę. Będziesz podróżował na moim ramieniu. W razie jakby ten skurczybyk znów się uwolnił to weźmiesz i go złapiesz w sieć. Nie chcę by mi zwiał. Jest zły i muszę coś wymyślić by go trochę uspokoić. - mówię podnosząc Poke Ball i biorąc Sewaddle na ramię.

Kontynuuje  podróż do Poke Centrum. Mam nadzieję że tym razem uda się tam dotrzeć bez zbędnych niespodzianek.

#52 2012-12-11 02:12:19

Antony Dan Stark

Head Admin

Idziesz już widzisz centrum

#53 2012-12-11 02:12:25

kowalt

User

Punktów :   

Kończę więc tą przygodę.

Dziękuję bardzo za poprowadzenie mi pierwszej przygody. Wspólnymi siłami udało się to zakończyć. Dziękuję Tonemu za to że się tego podjął. I Emi za to że postanowiła czasem też sprawić by ruszyło to do przodu.

#54 2012-12-11 02:12:57

Antony Dan Stark

Head Admin

Nie ma za co .

/Zamykam/

Stopka forum

RSS